Komplett sågverk på Höglandet

Eksjö Industri AB är ett fullutrustat sågverk som verkat inom branschen sedan 1941. Vi ingår i Eksjöhus Industrier AB tillsammans med systerföretaget Eksjöhus AB som är hustillverkare.

I vårt sågverk framställs årligen mer än 60 000 kubikmeter sågat virke. En del av detta går förstås till Eksjöhus husproduktion, men virke levereras också till bl a byggvaruhandeln och grossister inom Sverige. Våra främsta exportmarknader är Norge, England, Danmark, Tyskland samt Nordafrika och Mellanöstern.

I vår produktion sågas cirka 70 procent gran och 30 procent furu. Allt virke torkas ner till 18-20% i kammar/vandringstorkar och även till snickeritorrt 8-10%. I hyvleriet vidareförädlas trävarorna efter kundernas önskemål. Vi har även en anläggning som tar fram konstruktionsvirke till bl.a. takstolar. Till detta kommer en fingerskarvsanläggning där vi skarvar till önskade längder upp till 11 meter.

I vår måleriavdelning grundmålar och i många fall mellanstryker vi bl a ytterklädsel. Detta betyder att utvändiga paneler, foder, kantbräder och vindskivor skyddas under byggtiden.

Förutom vår egen produktion genererar vi miljövänlig energi. De biprodukter som framställs vid sågat virke som bark och spån, används inte bara i vår egen pannanläggning, utan även av energibolag.

Läs mer i onlinebroschyren om oss (öppnas i nytt fönster)

Bilder från produktionen
1. Timmer 3. Manuell_sortering 1. overvakning 2. produktion 8. Mycket_på_lager 2. Sagning